#Book ì Cinta Pertama Ö eBook or E-pub free

Nurul Iman Iman seorang gadis yang manja, tenang dan suka ketawa Carl Zafran pula tidak percaya pada perempuan dan cinta kerana kisah silamnya Mereka berdua tanpa sedar telah jatuh cinta tetapi pengetahuan itu agak terlambat kerana Iman telah ditunangkan dengan Muaz Walaupun Iman tidak ada sekelumit perasaan terhadap Muaz tapi dia reda dengan pertunangan itu kerana mahu menggembirakan hati uminya Carl pergi jauh untuk cuba melupakan Iman Hati mereka semakin tertekan Muaz pula sangat meng Nurul Iman Iman seorang gadis yang manja, tenang dan suka ketawa Carl Zafran pula tidak percaya pada perempuan dan cinta kerana kisah silamnya Mereka berdua tanpa sedar telah jatuh cinta tetapi pengetahuan itu agak terlambat kerana Iman telah ditunangkan dengan Muaz Walaupun Iman tidak ada sekelumit perasaan terhadap Muaz tapi dia reda dengan pertunangan itu kerana mahu menggembirakan hati uminya Carl pergi jauh untuk cuba melupakan Iman Hati mereka semakin tertekan Muaz pula sangat mengongkong dan bersikap keras dengan Iman Suatu hari Iman terkejut melihat Muaz keluar dari bilik adik tiri Iman, Miza Iman melarikan diri ke rumah Dr Rahmat atau Pak Tabib Pak Tabib memanggil Carl untuk memujuk Iman Pada malam itu, mereka meluahkan perasaan masing masing Carl terasa sangat bahagia lalu ke rumah Iman untuk memberitahu umi Iman akan keadaan Iman sambil melamar Iman Mereka mengikat tali pertunangan Iman perlu mencari ayahnya yang sebenar untuk menjadi walinya Akhirnya, Iman ditemukan dengan ayah kandungnya Dia adalah Pak Tabib sendiri, orang yang rapat dengan Iman selama ini Umi dan Pak Tabib reda akan ketentuanNya Walaupun masih ada rasa cinta dan sayang antara mereka berdua, mereka akur bahawa jodoh mereka sudah tiada Umi, ayah tirinya, Pak Tabib dan ayah Carl semua menumpukan kasih sayang dan perhatian mereka kepada Iman dan Carl agar mereka bahagia selalu Banyak nasihat yang mereka beri agar kesilapan lama tidak berulang lagi Rumahtangga Iman dan Carl penuh dengan kasih sayang dan gelak ketawa Mereka akur bahawa semua yang telah terjadi ada hikmahnya dan perjalanan hidup mereka telah diatur dengan sempurna oleh Nya Akhirnya Carl Zafran jatuh dalam pelukan PX leh nak mereview sbb kalu mereview, pasti nak bandingkan dengan naskah asal keluaran Alaf 21.X leh nak review sbb x leh nak recall naskah yang itu Pinjam library pulak tu X leh nak bagi analogi sebab semua h p sekarang style kuis kuis jari, x main la tekan2 Peace #Book ç Cinta Pertama ì Cinta itu belum lagi cinta selagi belum dilafazkan Sinopsis Belakang buku Dia lelaki tampan yang mempunyai segala galanya Namun dia juga insan biasa yang punya kekurangan Dia tidak sesekali percaya pada cinta Bagi dia cinta suci hanya sekadar omongan yang tidak pernah menjadi kenyataan Baginya, mana ada perempuan yang setia, mana ada perempuan yang suci cintanya Selagi kesan luka masih terasa, masih kukuh menampar ingatan, dia lebih senang sendirian Tidak disakiti dan menyakitiSecantik mana gadis yang hadir, rasa cinta tetap asing dalam hatinya Tapi sampai bila dia mampu mengasingkan cinta dengan dirinya Lantas, ketika hadir seorang gadis yang penuh pengertian dan kejujuran, tercuit jua tangkai hati dan perasaan Apakah akan dibiarkan igauan lampau menguasai diri hingga rasa cinta yang mula bertunas tidak sempat dinikmati atau memberi ruang pada cinta yang pertama kali mengetuk hati Dia keliru, adakah ini yang dinamakan cinta pertama terseksa dalam keindahan Setakat ni tak pernah lagi rasanya saya baca buku yang heronya datang ke rumah family heroin dalam pukul 2 ke 3 pagi untuk melamar secara tak rasmi.Tapi Carl Zafran dah buktikan tak da apa hal lah Boleh saja yang penting hasrat tertunai Amboi Carl Zafran tak sabar sungguh.Jalan cerita yang sudah boleh dijangka pengakhirannya Pembaca boleh saja memilih untuk tetap setia membaca dengan penuh teliti setiap bab atau baca secara scan2 saja sebab semuanya boleh dijangka.Bacaan santai yang saya bole Setakat ni tak pernah lagi rasanya saya baca buku yang heronya datang ke rumah family heroin dalam pukul 2 ke 3 pagi untuk melamar secara tak rasmi.Tapi Carl Zafran dah buktikan tak da apa hal lah Boleh saja yang penting hasrat tertunai Amboi Carl Zafran tak sabar sungguh.Jalan cerita yang sudah boleh dijangka pengakhirannya Pembaca boleh saja memilih untuk tetap setia membaca dengan penuh teliti setiap bab atau baca secara scan2 saja sebab semuanya boleh dijangka.Bacaan santai yang saya boleh tinggalkan sekejap untuk bancuh kopi atau teh sebab konfliknya yang ringan Tak perlu susah hati fikirkan apakah penamatnya Novel pertama yg masih tak boleh dilupakan. Best sangat novel ni baca dah lama dah..nak carik balik tapi susah nak jumpa.. happy ending what i love bedt Mcmna nak review CINTA PERTAMA ni ye Guna perumpamaan lah.senang cerita sikit.Rasa macam ditarik ke zaman Nokia 3310 kat tempat aku dipanggil 33sekupang Ringkas, menyenangkan, tiada hassle massle yang menyemakkan kepala Lepak je masa guna.Begitu juga dengan novel ini Tiada air mata yang mengalir dek konflik yang berbelit belit Tiada ketawa mengekek kekek dek ayat kelakar yang bombastik Jalan cerita yang simple, smooth journey Yg ada cuma senyum segaris bila ditemukan Mcmna nak review CINTA PERTAMA ni ye Guna perumpamaan lah.senang cerita sikit.Rasa macam ditarik ke zaman Nokia 3310 kat tempat aku dipanggil 33sekupang Ringkas, menyenangkan, tiada hassle massle yang menyemakkan kepala Lepak je masa guna.Begitu juga dengan novel ini Tiada air mata yang mengalir dek konflik yang berbelit belit Tiada ketawa mengekek kekek dek ayat kelakar yang bombastik Jalan cerita yang simple, smooth journey Yg ada cuma senyum segaris bila ditemukan dengan keangauan si Carl Dan aku sukakan lakaran watak Nurul Iman Gadis yang istimewa dengan cara sederhana for me Cinta Pertama jika dilahirkan semula mampu lebih menyentuh pembaca Rencah yang diadun secukup rasa, kasih sayang, cinta, benci, dendam, kemaafaan, pengorbananetc etc TAPI Cinta Pertama adalah Nokia 33sekupang, so x perlu mengharap ia akan jadi Samsung Galaxy Note So, terimalah ia seadanya Lama sungguh aku biarkan buku ni tidak berbaca Bukan apa Dulu aku pernah tengok drama yang diadaptasi dari novel ni Masih ingat lagi pelakon utama dia seperti Lisdawati, Adi Putra dan Mahmud Ali Basha Tapi jalan cerita memang aku tak ingat langsung Tak ingatpun fasal ayah Iman yang beristeri dua tu Cuma ingat yang Carl dan Iman minat menunggang kuda tu je dan juga lokasi rumah Dr Rahmat di Taman Perling Haha.Sambil baca, ternampak muka Lisdawati Sambil baca, terbayang muka Adi Putra Ha Lama sungguh aku biarkan buku ni tidak berbaca Bukan apa Dulu aku pernah tengok drama yang diadaptasi dari novel ni Masih ingat lagi pelakon utama dia seperti Lisdawati, Adi Putra dan Mahmud Ali Basha Tapi jalan cerita memang aku tak ingat langsung Tak ingatpun fasal ayah Iman yang beristeri dua tu Cuma ingat yang Carl dan Iman minat menunggang kuda tu je dan juga lokasi rumah Dr Rahmat di Taman Perling Haha.Sambil baca, ternampak muka Lisdawati Sambil baca, terbayang muka Adi Putra Hahaha Sebab tu la aku kurang suka jika novel dijadikan drama adaptasi lebih lebih lagi jika novel tu aku dah beli tapi aku belum baca lagi Tapi jika aku sudah terlebih dahulu baca novelnya, memang takde la aku nak layan drama adaptasi tu kecuali jika drama tu betul betul hidup seperti di dalam novel